Akseli Ruohola ja Amy Nymalm Fin5-suunnistusviikon pääsarjojen kokonaisvoittajat

Fin5-suunnistusviikko saatiin päätökseen Tampereen Hervannan ja Lukonmäen metsissä. Lauantain päätösosakilpailuna oli keskimatka takaa-ajona. Suunnistusviikkoa neljän osakilpailun jälkeen johtaneilla MS Parman Akseli Ruoholalla ja Pargas IF:n Amy Nymalmilla oli lauantaille reipas johtoasema, eivätkä he päästäneet kilpakumppaneitaan lähelle.

”Lähdin päätöspäivään suunnistus edellä ja rauhallisella suunnistustekniikalla. Se kyllä kannatti. Välillä piti pysähdellä, kun rastipisteet olivat sen verran tiukkoja. Tämä maasto ei ehkä olisi ollut mukava kuntosuunnistukseen, mutta kilpamaastoksi se sopi hyvin”, Nymalm kuvaili.

Nymalmin jännittävin hetki osui leimantarkistukseen, sillä maalissa kilpailukortista puuttui leima ykkösrastilta. Leima löytyi kuitenkin elektronisen kilpailukortin oheen kiinnitetyn pahvin jäljistä, ja näin Nymalm kuittasi kokonaisvoitosta 2000 euroa.

Tampereen Pyrinnön Anni Haanpää tuli suunnistusviikolla toiseksi lähes 12 minuuttia Nymalmin takana. Tampereen Pyrinnön Saila Kinni oli kolmas reilut 13 minuuttia voittajan takana.

Miesten pääsarjassa Akseli Ruohola lähti maastoon seitsemän ja puolen minuutin johtoasemassa. Maalissa voittomarginaali Tampereen Pyrinnön Aleksi Niemeen oli reilut kuusi ja puoli minuuttia. Valkeakosken Hakan Aaro Aho oli kolmas 13 minuuttia Ruoholaa perässä.

Viisipäiväiselle Fin5-suunnistusviikolle osallistui kaikkiaan reilu 1000 eri ikäistä ja tasoista suunnistajaa.

Tulokset

Kuvat

GPS-seuranta