Fin5-suunnistusviikon neljäs osakilpailu käytiin perjantaina Tampereen Hervannan laskettelukeskukselta. Pitkän matkan kilpailu jatkui pääsarjojen suhteen samassa komennossa kuin aikaisemmissakin osakilpailuissa. Pargas IF:n Amy Nymalm ja MS Parman Akseli Ruohola voittivat perjantain osakilpailun ja lähtevät vankassa johtoasemassa takaa-ajona käytävään lauantain päätösosakilpailuun.

Nymalm oli naisten 8,5 kilometrin radalla vajaat kaksi minuuttia nopeampi kuin Espoon Suunnan Hanne Hilo. Kokonaiskilpailussa Nymalmin kovin vastus Anni Haanpää jäi lähes neljä ja puoli minuuttia. Tämän myötä Nymalmilla on lähes kahdeksan minuutin johtoasema Haanpäähän ennen lauantain takaa-ajoa.

Miesten 12,7 kilometrin radalla Ruohola jätti Tampereen Pyrinnön Mikko Eerolaa 3 minuuttia ja 45 sekuntia. Kokonaiskilpailussa toisena oleva Pyrinnön Aleksi Niemi jäi Ruoholalle yli neljä ja puoli minuuttia.

”Oikein hyvä kisa. Pari pientä virhettä tuli, mutta muuten loistavaa menoa. Tänään ei päässyt ihan pitkän matkan suunnistuksen makuun, sillä rata oli keskimatkan tyylinen”, Ruohola kertoi kisastaan.

Takaa-ajoon Ruohola pääsee seitsemän ja puolen minuutin johtoasemassa.

Akseli Ruohola on ollut hyvässä vauhdissa läpi Fin5-suunnistusviikon.

Fin5-viikon päätösosakilpailu käydään lauantaina aamupäivästä Tampereella Hervannan katsastusasemalta

Tulokset

Kuvat

GPS-seuranta