Fin5-suunnistusviikon toinen osakilpailu kilpailtiin aivan Tampereen ytimessä kilpailukeskuksen sijoittuessa keskustorin kupeeseen Laikunlavalle. Mukana sprinttikilpailussa oli yhteensä noin tuhat suunnistajaa.

Toisen osakilpailun yhteydessä käytiin H/D21E-sarjoissa näyttökilpailut ja maailmanrankingkilpailu eli World Ranking Event (WRE), joiden myötä mukana oli monia Suomen huippusuunnistajia. Näyttökilpailussa tapahtui harmillinen järjestäjän virhe, jossa irrallisissa rastimääritteissä oli väärät koodinumerot. Tuomarineuvosto päätti kuitenkin, ettei tuloksia mitätöidä, vaan ne pidetään voimassa.

Naisten sarjassa voittajaksi suunnisti Hanne Hilo Espoon Suunnasta. Toiseksi tuli neljä sekuntia voittajalle jääneenä Kalevan Rastin Siiri Silvennoinen, ja kolmanneksi Rasti-Jusseja edustava Jenny Patana. Kärkikolmikko mahtui 10 sekunnin sisään. Naisten radalla oli pituutta 3,4 kilometriä. Suunnistusviikon kokonaiskilpailussa kahden osakilpailun jälkeen kärkipaikkaa pitää Pargas IF:n Amy Nymalm ennen Tampereen Pyrinnön Anni Haanpäätä.

Naisten sarjan voittaja Hanne Hilo Tammerkosken maisemissa. Kuva Teppo Salmia

Miesten 4,0 kilometrin kilpailun voitti Tampereen Pyrinnön Aleksi Niemi, joka voitti toiseksi tullutta Turun Metsänkävijöiden Yannick Michielsia 14 sekuntia. Kolmanneksi 29 sekuntia voittajalle jääneenä suunnisti Akseli Ruohola MS Parmasta. Yhteistuloksissa Akseli Ruohola johtaa kahden kilpailun jälkeen, toisena on Valkeakosken Hakan Aaro Aho.

Miesten sarjan nopeimmalla Aleksi Niemellä katse jo tiukasti seuraavalla rastilla. Kuva Teppo Salmia

Sprinttikilpailun yhteydessä miteltiin myös EMG-mitaleista sarjoissa W/M30-75. EMG eli European Master Games on noin 30 eri urheilulajia kattava tapahtuma, johon ottaa osaa yli 4000 aikuisurheilijaa ympäri maailmaa.

Fin5-suunnistusviikko jatkuu keskiviikkona Teivossa keskimatkan kilpailulla.

Tulokset

Kuvat

GPS-seuranta