Fin5-suunnistusviikko käynnistyi Kangasalan Lamminrahkan maastoissa. Keskimatkana käydyn avausosakilpailun pääsarjojen nopeimmat olivat Pargas IF:n Amy Nymalm ja Valkeakosken Hakan Aaro Aho.

Naisten voittaja Amy Nymalm jätti Tampereen Pyrinnön Saila Kinniä 4,7 kilometrin radalla 46 sekuntia. Nymalmin edellinen suunnistuskerta oli Porvoo-Jukolassa reilu viikko sitten.

”Rastit olivat vähän erilaisia kuin Jukolassa. Ei riittänyt, että löysi rastiympyrään, vaan piti löytää rastipiste. Maasto oli paikoin tiheää ja koko ajan piti pitää oikea suunta. Hauskaa suunnistusta ja pienillä virheillä selvisin”, Nymalm summasi päivänsä.

”Tavoitteena täällä on tehdä tasaisia suorituksia. Uskon sen riittävän hyvään tulokseen kokonaiskilpailussa”, Nymalm valotti tavoitteitaan rastiviikolla.

Kärkikaksikko erottui muista, sillä kolmanneksi suunnistanut Tampereen Pyrinnön Anni Haanpää jäi voittajalle jo yli kaksi minuuttia.  

Naisten pääsarjan voittaja Amy Nymalm Pargas IF. Kuva Juho-Veikko Hytönen

 

Aho epävarma omasta vauhdistaan

Miesten 5,7 kilometrillä kilpailu ykköstilasta oli tiukka, kun Aaro Aho oli vain sekunnin MS Parman Akseli Ruoholaa nopeampi.

”Taidollisesti varsin hyvä suoritus. Olen suunnistanut viime aikoina paljon muualla kuin Hämeessä, joten olin epävarma oman vauhdin riittävyyden suhteen. Tuntui, että koko ajan kompuroin ja pari kertaa kävin ihan naamallanikin. Porvoo-Jukolassa oli parempaa maastoa, joten siellä sai juosta rennommin”, Aho vertasi kahta edellistä kisaansa.

Valkeakosken Hakan suunnistajan tavoitteena on menestyä rastiviikon kokonaiskilpailussa, ja voitto oli mukava ensiaskel kohti kärkitiloja.  

”Huominen sprintti on myös katsastus Tšekin maailmancupiin, joten siinä on muutakin panosta. Tavoitteena on tehdä tasaisia suorituksia joka päivä. Toivottavasti olen lauantain takaa-ajossa hyvissä asemissa”, Aho mietti.

Miesten kolmas oli Turun Metsänkävijöiden Samu Heiska 43 sekuntia Ahoa hitaampana. Miesten kärkikuusikko mahtui kahden minuutin sisään.

Miesten pääsarjan voittaja Aaro Aho Valkeakosken Haka. Kuva Juho-Veikko Hytönen

 

Rastiviikon kokonaistilanne lasketaan viiden päivän yhteisaikojen perusteella. Pääsarjoissa voittajalle on tarjolla 2000 euron rahapalkinto. Kokonaiskilpailun kakkonen saa 1000 ja kolmonen 500 euroa.  

Kaikkiaan rastiviikolla kilpailee yli 1000 suunnistajaa kilpa- ja kuntosarjoissa. Rastiviikko on samalla osa monilajitapahtuma European Master Gamesia, joka tuo Tampereelle yli 4000 aikuisurheilijaa eri puolilta maailmaa. EMG:ssä kilpaillaan noin 30 eri lajissa, ja suunnistus on yksi lajeista.

Rastiviikko jatkuu tiistaina Tampereen keskustassa Laikunlavalta, jossa kilpaillaan sprintti. Tiistain startti kerää mukaan lähes kaikki Suomen huippusuunnistajat, sillä se on samalla näyttökilpailu Tšekin elokuun maailmancupiin. Rastiviikon viimeiset kolme tapahtumaa käydään Teivossa ja Hervannassa.

Tulokset

Avoimet sarjat

GPS-seuranta

Kuvapankki