Tervetuloa Tampereen seudulle! Fin5-suunnistusviikko vietetään Tampereen sykkeessä. Tampere uudistuu ja nuortuu silmissä. Ratikkatyöt ovat edenneet jo Pyynikintorin toiselle puolelle. Toinen puoli, linja Hervantaan ja Kauppiin on jo valmis. Upea Nokia Areenamme houkuttelee paikalle mitä upeampia esiintyjiä ja paljon vieraita muista kaupungeista ja maista. Ilves ja Tappara pitävät huolen, että jos muita tapahtumia ei ole, on Areenalla hyvä meininki säännöllisesti! Pian vietetään taas myös jääkiekon MM-kisoja Tampereella.

Keskustasta lännen suuntaan lähdettäessä on vastassa legendaarinen Pyynikin palloiluhalli sekä tietysti Särkänniemi ja Näsinneula. Pyynikin ja Pispalan upeat maastot ja kauniit talot ihastuttavat. Pyynikillä on myös arvostettu Varalan urheiluopisto ja kuuluista Pyynikin näkötorni munkkikahviloineen.

Kun matkataan länteen päin enemmän, tulee useita kaupunginosia, jotka ovat meille Tamperelaisille tuttuja. Länsitamperelainen muuttaa usein paikasta toiseen lännessä ja on asunut jo Lielahdessa, Tesomalla ja Villilässä. Itään länsitamperelaista ei kuitenkaan saa ja päinvastoin! Tampereen ja Ylöjärven raja on Teivon raviradan kohdalla, noin 15 minuutin ajomatkan päässä Tampereen keskustasta. Täällä sijaitsee yksi kisakeskuksistamme. Upeat suunnistusmaastot Teivonharjun ympärillä.

Kun lähdetään keskustasta kaakkoon, vaikka ratikalla, päästään Hervantaan. Hervannassa on toinen kisakeskuksistamme. Hervanta on suurimpia kaupunginosiamme, mikä on varmasti yliopiston, ammattikoulun ja poliisiopiston ansiota. Hervannassa on useampi pieni järvi (hassuja nimiä, kuten suoli -ja makkarajärvi) ja upeat ulkoilumaastot.

Kolmas kisakeskus onkin Tampereen keskustori ja tänne kaikki julkiset vievät! Keskustorilla on Tampereen Raatihuone, Vanha puukirkko, Frencelin aukio ja ihan vieressä upea Finlaysonin alue. Toisella puolen Hämeenkatua, vain muutama kymmenen metriä alaspäin on Laukontori, josta pääsee Pyhäjärvelle ja siitä laivalla vaikka Viikinsaareen. Keskustorilta joka suuntaan lähdettäessä näet Tampereen upeaa arkkitehtuuria ja tunnettuja paikkoja. Itään päin lähdettäessä ylität kauniin Tammerkosken ja monien ostospaikkojen sekä ravintoloiden Hämeenkatu johdattaa Rautatieasemalle.

Keskustasta etelään päin lähdettäessä, on Tampereen ja Pirkkalan rajalla monelle tuttu Pirkkahalli eli Tampereen messu -ja urheilukeskus. Tässä välissä Hatanpään kartano ja Arboretum. Eteläpäässä Ratinan ja Koskikeskuksen kauppakeskukset sekä korkeimmat hotellimme Torni ja Ilves. Tampere talon luona upea hotelli Marriot ottaa vieraat vastaan mahtavissa puitteissa. Poikkea Muumimuseossa ja piknikillä Sorsapuistossa! Rautatieaseman läheisyydestä löytyy myös hotelleja ja kolmas kauppakeskuksemme Tullintori, missä pääsee myös tekemään sisällä erilaisia aktiviteetteja, kuten kiipeilyä ja lasersotaa.

Neljännen kisakeskuksemme sijainti on Kangasala. Lähdetään idän suuntaan keskustasta. Kangasalan mahtavat suunnistusmaastot odottavat kävijäänsä. Upeat maisemat matkalla Kangasala Jukolaan 2019 on varmaan vielä monella mielessä. Kangasala on tunnettu järvistään ja harjuistaan. Poikkea vaikka Vehoniemen automuseossa tai Kirkkoharjun näkötornilla.

Kaikki kisakohteet ovat helposti julkisen liikenteen varrella. Hervanta ja keskusta erittäin nopeasti ja helposti bussilla tai ratikalla. Kangasala sekä Ylöjärvi kannattaakin tarkistaa aikataulusta, että pääsee sopivaan bussiin. Lenkkimaastoiksi suosittelemme Kaupin aluetta, Pyynikkiä ja Kangasalan harjuja (huomiothan kieltoalueet). Muuta tekemistähän täällä riittää aivan varmasti koko viikoksi!

Maisemat Pyynikin näkötornilta. Kuva: Laura Vanzo / Visit Tampere